Ce alegi la nunta? Formatie sau DJ?
Ce alegi la nunta? Formatie sau DJ?
25/03/2016
melodia de deschidere a nunții
Ce este melodia de deschidere a nunții si cum o alegem?
07/04/2016
Arata tot

Muzica pentru nunta

Muzica pentru nunta

Muzica pentru nunta

Muzica pentru  nunta este acea muzica cantata la petrecerile de nunta, incluzind ceremoniile si festivitatile de dinainte si de dupa eveniment.

Muzica pentru nunta poate fi interpretata atat live (muzica nunta live) de catre instrumentisti si/sau solisti vocali sau se pot folosi cantece pre-inregistrate, in functie de formatul petrecerii de nunta sau de traditiile asociate cu trasaturile culturale si cu dorintele cuplului de miri.

Muzica pentru nuntaMuzica pentru nunta poate fi folosita pentru a anunta sosirea participantilor la nunta, asa cum este ceremonialul miresei. De peste 100 de ani, in majoritatea culturilor occidentale, cel mai popular cantec pentru marsul de nunta al miresei este „Here Comes The Bride” din celebra opera Lohengrin (1850) de Richard Wagner.

Majoritatea cuplurilor prefera muzica de nunta moderna, muzica populara de nunta sau un taraf de nunta (lautari nunta), care sa anime atmosfera inainte si dupa cununia religioasa.
Deasemenea, muzica pentru nunta poate fi folosita si inainte si dupa cununia civila, printre preferintele mirilor fiind muzica de nunta live, muzica populara pentru nunta sau un taraf de nunta, lautari de nunta, care vor canta live pentru invitatii prezenti la cununie.

Dupa ceremonialul casatoriei, are loc petrecerea de nunta. Muzica pentru nunta de calitate nu poate lipsi de la nici o petrecere de nunta. Muzica de nunta live este preferata de majoritatea mirilor. O formatie de nunta (formatie nunta) care sa presteze un show live de calitate, va insufleti nunta dvs. si va ramane in memoria nuntasilor dupa eveniment.

In Romania, preferintele mirilor in materie de muzica pentru nunta (muzica de nunta) sunt variate. In mediul urban, mirii prefera muzica pentru nunta moderna, melodii celebre din repertoriul autohton si international, slagare nemuritoare de dragoste, in ritmurile si in versurile carora mirii isi regasesc propria poveste de dragoste.

Muzica populara pentru nunta este si ea in topul preferintelor nuntasilor din Romania, ritmurile populare fiind asociate cu traditiile romanesti si cu voia buna, specifice poporului nostru.

formatia-occident-1212Formtia-Occident-Muzica-InstrumentalaFormtia-Occident-Muzica-PopularaMuzica instrumentala live este la randul sau apreciata si indragita la petrecerile de nunta. Fie ca este vorba de formatie de nunta (formatie nunta), taraf de nunta (taraf nunta) sau lautari de nunta (lautari nunta), instrumentistii romani sunt adevarati maestrii ai instrumentelor muzicale, oferind prestatii live de exceptie!

Comenteaza si tu!

2 Comments

  1. Ioan Lungu spune:

    Formatia mea de suflet

  2. […] dintre aspectele asupra caruia viitorii miri trebuie să se concentreze cu foarte mare atentie. Muzica de nunta trebuie sa fie in concordanta cu spatiul in care va avea loc petrecerea de nunta. De aceea, este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *