Glosar Obiceiuri, Traditii și Superstiții la Nunți
Glosar Obiceiuri, Traditii și Superstiții la Nunți
19/11/2016
Formatie pentru nunta
Formatia Occident, Formatia Ideala pentru Nunta Ta
20/12/2016
Arata tot

Muzica pentru nunta in Barlad

muzica-pentru-nunta-in-barlad

Muzica pentru nunta in Barlad

Muzica pentru nunta in Barlad, este acea muzica cantata la petrecerile de nunta, incluzind ceremoniile si festivitatile de dinainte si de dupa eveniment. Muzica pentru nunta in Barlad, poate fi interpretata live (muzica nunta live), de catre instrumentisti si/sau de catre solisti vocali sau se pot folosi cantece pre-inregistrate, in functie de formatul petrecerii de nunta sau de traditiile asociate cu trasaturile culturale si cu dorintele cuplului de miri.

muzica-pentru-nunta-in-barladMuzica de nunta poate fi folosita pentru a anunta sosirea participantilor la nunta, asa cum este ceremonialul miresei. De peste 100 de ani, in majoritatea culturilor occidentale, cel mai popular cantec pentru marsul de nunta al miresei este „Here Comes The Bride” din opera Lohengrin (1850) de Richard Wagner.

In Barlad dar si in Romania, marsul de nunta este mai putin popular. Majoritatea cuplurilor prefera muzica de nunta moderna, muzica
populara de nunta
sau un taraf de nunta (lautari nunta), care sa anime atmosfera inainte si dupa Cununia Religioasa.

Deasemenea, muzica pentru nunta poate fi folosita si inainte si dupa Cununia Civila, printre preferintele mirilor fiind muzica de nunta live, muzica populara de nunta sau un taraf de nunta, lautari de nunta, care vor canta live pentru cei prezenti la cununie.

Dupa ceremonialul casatoriei, are loc petrecerea de nunta. Muzica de nunta de calitate nu poate lipsi de la nici o petrecere de nunta. Muzica de nunta live este preferata de majoritatea mirilor. O formatie de nunta ( asa cum este si formatia occident) care sa presteze un show live de calitate, va insufleti nunta dvs. si va ramane in memoria nuntasilor dupa eveniment.

cum sa alegi o formatie de nuntaLa noi in tara, preferintele mirilor in materie de muzica de nunta (muzica pentru nunta) sunt variate. In mediul urban, mirii prefera muzica de nunta moderna, melodii celebre din repertoriul autohton si international, slagare nemuritoare de dragoste, in ritmurile si in versurile carora mirii isi regasesc propria poveste de dragoste.

Muzica populara de nunta este si ea in topul preferintelor nuntasilor din Romania, in special in mediu rural dar si in cel urban, ritmurile populare fiind asociate cu traditiile romanesti si cu voia buna, specifice poporului nostru.

Muzica instrumentala live este la randul sau apreciata si indragita la petrecerile de nunta. Fie ca este vorba de orchestra de nunta (orchestra nunta), taraf de nunta (taraf nunta) sau lautari de nunta (lautari nunta), instrumentistii romani sunt adevarati maestrii ai instrumentelor muzicale, oferind prestatii live de exceptie!

Comenteaza si tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *