Formatia Occidente din Barlad
Formatia Occident – formatie botez Franta 2016
22/02/2016
Ce alegi la nunta? Formatie sau DJ?
Ce alegi la nunta? Formatie sau DJ?
25/03/2016
Arata tot

Alegerea formatiei de nunta in cativa pasi

Alegerea formatiei de nunta

Alegerea formatiei de nunta in cativa pasi

1. Selecteaza o formatie de nunta dupa genul muzical cautat, dar si dupa public601786_702963219733562_1489003392_n

Cel mai indicat este sa alegi o formatie de nunta care interpreteaza melodii cat mai variate. Invitatii de la nunta au varste care pot varia de la 16 la 70 de ani, iar genul muzical trebuie sa acopere cat mai multe stiluri ca sa placa publicului. De exemplu, tatal miresei ar putea sa iubeasca muzica moderna, in timp ce socrul mare sa prefere muzica lautareasca. Fa in asa fel incat sa impaci toate categoriile de varsta si preferintele muzicale ale tuturor invitatilor atunci cand alegi o formatie de muzica pentru nunta.

2. Pentru alegerea formatiei de nunta, ia in considerare locatia si spatiul disponibil

Cele mai multe formatie live au un spatiu amenajat pentru muzica live, dar fiecare grup muzical se poate multumi cu un spatiu mai restrans sau mai mare in functie de numar de membrii, dar si de instrumente. Spre exemplu, o formatie din doua persoane se poate multumi cu un spatiu mult mai mic, comparativ cu alta formatie care numara sapte muzicanti. Deci, daca angajezi o formatie live, asigura-te ca se pot desfasura pe o suprafata minima de 3×4 mp, inainte de a bate palma.

3. Rezerva in avans formatia live dorita

Poti sa faci acest lucru chiar si cu un an inainte de eveniment. Cu cat inchei contractul mai devreme, cu atat mai bine.

4. Spune-le clar ora de incepere a spectacolului

Formatia trebuie sa vina cu cel putin o ora inainte sa inceapa recitalul, deoarece au nevoie sa se pregateasca pentru eveniment, incepand de la costumatie si pana la acordarea insturmentelor.

5. Intreaba formatia daca aduce la nunta, propriul echipament de sunet si iluminat

O formatie profesionista ar trebui sa se deplaseze la evenimente cu propriul sistem de sunet si iluminat.

6. Ai incredere ca formatia angajata are lista de melodii potrivita pentru nunta

Orice formatie care canta frecvent la nunti stie ce muzica adora invitatii, de aceea au o lista standard cu cele mai solicitate cantece de la nunta. Ai incredere ca formatia pe care ai angajat-o stie pe ce se bazeaza in alegerea muzicii de nunta.

7. Dupa alegerea formatiei de nunta, Incheie un contract scrisformatia-occident-formatie-nunta-alegerea-formatiei-de nunta

Asigura-te ca ai incheiat un contract cu formatia dupa alegerea formatiei de nunta. Acesta ar trebui sa includa cerinte legate de spatiu, o politica de anulare, iar daca cineva din formatie este bolnav, solicita inlocuirea membrului respectiv. Acest lucru ofera cuplurilor confort in ceea ce priveste asigurarea divertismentului din noaptea nuntii. In acest fel stii garantat ca formatia va fi prezenta la eveniment la ora si ziua stabilita prin contract.

8. Pregateste-te sa te bucuri de spectacol

-Dupa ce te-ai convins de calitatea muzicii, a echipamentului si ai semnat un contract de servicii cu o formatie anume, nu mai ai decat sa astepti cu interes spectacolul muzical si sa te bucuri alaturi de mire si invitati de show-ul oferit de formatia angajata.

Comenteaza si tu!

1 Comment

  1. Stefania spune:

    interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *